Reisgids – Griekse eiland Ithaca

Het kleine Griekse eiland Ithaca ligt op slechts enkele kilometers van Kefalonia. Dit eiland kan alleen over zee worden bereikt, aangezien er geen luchthaven is. Ongerepte, warme en gastvrije, het eiland heeft kleine verlaten zand en stranden, kleine vissersdorpjes en kloosters die allemaal bijdragen aan de charme van dit kleine eiland.

Ithaca is bijna verdeeld in twee delen door twee bergketens met elkaar verbonden door een smalle strook land. In het noorden van het eiland is Kioni Bay met prachtige kleine baaien die worden ondersteund door olijfgaarden.

De stranden van Ithaca zijn ideaal voor diegenen die gewoon willen ontspannen in de zon. Er zijn tal van baaien en kleine baaien rondom het eiland en prachtige rustige stranden bij Vathi, Kioni en Frikes. Als u op zoek bent naar stranden met meer activiteiten en watersporten, moet u de veerboot nemen naar het witte zandstrand bij Myrtos op het eiland Kefalonia.

Als u op zoek bent naar de ideale bestemming voor een wandel- of wandelvakantie, hoeft u niet verder te zoeken dan het eiland Ithaca. Volg de paden rond het eiland en bewonder het spectaculaire uitzicht over de Ionische Zee en geniet van de traditionele Griekse sfeer in de mooie kleine vissersdorpjes. Er zijn tal van lokale taverna’s langs de paden waar u kunt stoppen voor een aantal traditionele Griekse gerechten die zijn weggespoeld met wat Ouzo !.

Er is heel weinig nachtleven op Ithaca met de meeste bezoekers die hun avonden ontspannen doorbrengen met een rustige maaltijd in de lokale traditionele restaurants. Veel mensen tijdens hun reis naar het eiland genieten van een romantische maaltijd in de buitenlucht onder de warme avondlucht, terwijl ze genieten van het geweldige uitzicht op het eiland, dat een blijvende herinnering achterlaat aan het prachtige, rustige Griekse eiland Ithaca.

Ithaca geniet het hele jaar door van een typisch mild mediterraan klimaat, met temperaturen die van juni tot september tot 30C stijgen. De wintermaanden zijn erg warm met temperaturen rond 15 ° C van december tot februari. De hele zomer schijnt de zon ongeveer 12 uur per dag en de prachtige helderblauwe zee is perfect om te zwemmen en snorkelen. Zelfs in maart en april schijnt de zon ongeveer 7 uur per dag met temperaturen vaak boven de 20C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *