Omodhos in Zuid-Cyprus Reisgids

Omodhos is een prachtig romantisch Cypriotisch bergdorp dat dicht bij enkele van de beste stranden van de Middellandse Zee ligt. Omodhos ligt aan de schilderachtige zuidelijke vlaktes van het Troodos-gebergte, op slechts 20 minuten van het prachtige strand van Kurium Bay en op korte afstand van de badplaatsen Limassol en Paphos.

Hoewel de temperaturen in januari en februari dalen, is Omodhos een uitstekende keuze voor uw winterzonvakantie met gemiddeld 5 uur zon per dag.

Omodhos biedt een combinatie van traditioneel dorpsleven met strandontspanning aan de kust van Cyprus. De rustige Pissouri-baai is een mooi schoon strand met een verscheidenheid aan watersporten en is erg populair bij gezinnen.

Het dorp zelf heeft pittoreske smalle straatjes met traditionele witgekalkte huizen, een geplaveide dorpsplein, cafés, traditionele taverna’s met regionale gerechten en lokale wijnen, oude traditionele winkels met kant en sieraden en een klooster.

Omodhos is het hart en de ziel van de Cypriotische wijnindustrie en produceert lokale wijn van hoge kwaliteit. Elk jaar in augustus organiseert het dorp een wijnfestival met tentoonstellingen en evenementen om de lokale bevolking en bezoekers te vermaken en om mensen de kans te geven kennis te maken met de lokale wijnen en cultuur van Omodhos.

Wandelen en wandelen zijn populaire bezigheden in Omodhos. Dorpen zoals Palaichori en Platanistassa bieden charmante traditionele cafés en een geweldig landschap van fruitboomgaarden, wijngaarden en bergbeekjes. Het Troodos-gebergte biedt niet alleen prachtige dorpen om te verkennen, maar ook zijn er enkele zeer interessante kloosters zoals Trooditissa en Ayios Ioannis.

Een vakantie in Omodhos is niet compleet zonder een bezoek aan het kustplaatsje Paphos. In de oudheid was Oud Paphos de belangrijkste plaats voor het aanbidden van Aphrodite, de Griekse godin van schoonheid en liefde. Paphos heeft een geweldige sfeer, zowel overdag op het strand als ‘s nachts wanneer de nachtclubs tot leven komen.

Bezoek Omodhos in het vroege of late seizoen, vooral in de lente wanneer de bergwand bedekt is met wilde bloemen en reizen aanbiedingen naar Cyprus zijn er in overvloed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *