Peniscola, Spanje – Bestemmingsgidsen

Peniscola ligt in de provincie Castello aan de Costa del Azahar (kust van de sinaasappelbloesem) aan de oostelijke Middellandse Zeekust van Spanje. De Costa del Azhar ligt net ten noorden van de Costa Blanca.

Peniscola wordt vaak de ‘Gibraltar van Valencia’ genoemd en is een versterkte zeehaven gebouwd op een rotsachtige landtong die een hoogte van ongeveer 220ft bereikt. De stad zelf is gebouwd rond een middeleeuws kasteel dat de locatie was van de film El Cid, met in de hoofdrol de wijlenachtige Charlton Heston.

De ‘oude stad’ van Peniscola is omgeven door een enorme verdedigingsmuur met twee poorten, de San Pedro-poort en de Fosch-poort. Toegang tot de oude stad is alleen via deze toegangspoorten. Eenmaal in de stad zult u zich vergapen aan de oude witgekalkte huizen die het doolhof van kleine kronkelige weggetjes vormen.

Beeld : www.pixabay.com

Het moderne deel van Peniscola is een zeer populaire vakantiebestemming met veel goede hotels, mooie stranden, de warme Middellandse Zee, een jachthaven en tal van restaurants en bars.

Het belangrijkste strand hier is in het noorden en is ongeveer 3 mijl lang en ongeveer een kwart van een mijl breed en heeft zandige en rotsachtige gebieden.
Er zijn kleine stranden (baaien) in het zuiden, die populaire plekken zijn met duikers en snorkelaars.

Peniscola heeft het hele jaar door een goed klimaat met veel zon en heel weinig regen. De zomers zijn hier erg lang en heet, terwijl de winters extreem mild zijn.

Door een gezinsvakantie in Peniscola door te brengen, krijg je ‘het oude’ gemengd met ‘het nieuwe’ en is er iets om iedereen gelukkig te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *